2009. október 15., csütörtök

Klasszikusra vettem a formát,...

... az én táncosnőm egy századforulós balerína.

Az a helyzet, bármennyire is mást akartam csinálni, ez a kép mindig nyomult, végül beadtam a derekam. Sajnos semmilyen formájában nem tudok ellenállni a szecesszió, art deco, art novo - vagy bárhogy is hívják Ámerikában (valamilyen craft, de nem jut eszembe) - látványának.
Így az én nárciszom egy klasszikus balettra ropja az éjkék tó körül. :)

Technikailag nem egy hűha.
A kék alapra felragasztottam az elemeket, majd alátrapuntóztam a virágot. Ezek után jött a második flíz, plusz egy táskamerevítő, majd a vonalakat újra áttűztem az egyik kedvenc varratommal (157-es). Sajnos nem lett elég szabályos, mert egy vastag, gomblyukvarró cérnát választottam, az Auróra meg nagyon utálta, folyton szaggatta. :)
Az összes felhasznált anyag saját festés.

Végül is, ahhoz képest, hogy boutis-zni akartam, nem lett egy nagy szám, de ahhoz képest, hogy első, és rengeteget melóztam vele, nekem tetszik. :)(a fotó béna, majd csinálok újat szombaton.)

15 megjegyzés:

Mártamásé írta...

Szintén zenész ? :-))

Mártamásé írta...

Bátor volt ezt a "merev" táncot választani, nem ismertem volna rá, hogy a tiéd, de nekem is tetszenek az emlegetett irányzatok, ezért jól van ez no.:-D

36évi írta...

Na, épp ezt szeretem, ha nem ismertek rám. Van, aki ezt nem találná jónak (nincs stílusa - mondhatná rám), de nekem pont jó, hogy annyi mindenből állok össze. :)

szizsu írta...

Megszemlélném ám kinagyítva is szívesen,de az összhatás így is lejön. Nekem tetszik. Jó az a 157-es öltés.

agibo írta...

Látnom kellene közelről is...
Azt gondoltam,hogy Te nem ilyen nyugodt nárcisztáncot fogsz varrni.

Polyák Ildikó írta...

Arts and Crafts-ra gondoltál. Egyedi tervezésű nárcisznak nagyon szép, de nekem nem "jön át" a vers. Ezt sem tudom kinagyítani.

dixike12 írta...

A munka nagyon szép, látszik hogy sokat dolgoztál vele, de nekem is valami hiányzik ami a versben is van, valami ami a kettőt összekapcsolja.

katafolt írta...

Érdekes,hogy így látjátok,nekem benne van a vers is,a színekben is
(ég,tó a kék,zöld a part,sárga a virágtenger).Vagy csak belelátom ?

Violini írta...

Hú, én is odavagyok a szecesszióért, naná hogy tetszik! És olyan szépek a színek...
Várom én is a nagyítható változatot,szeretném azt a 157es öltést közelebbről látni (most raktam el a gépet, nem veszem elő kipróbálni :-)

36évi írta...

Elképzelésem sincs, hogy miért nem nagyítható, mindig így csinálom. Valakinek van ötlete?
Ildi, az az! Arts and craft. :)
Hát igen, már az is érdekes, ahogy megoszlanak a véleményeitek. :)
Igazából nekem annyira megnyerő volt a kecsessége, a hajladozó, csápszerű levelek, amik egyébként nyílegyenesek. Ettől éreztem olyan táncosnak, mozgalmasnak.
A eredeti tervben egy középen elhelyezett hangsúlyos nárcisz lett volna (boutis-val), és körben a szirmokból kiinduló koloniálcsomós örvény. Az iagzság az, hogy meg is ijdetem tőle, zavart volna, ha nem olyan lesz, mint amit szántam, másrészt ez a minta olyan régóta megvan, még üvegfestős korszakomból mentettem.
Tényleg nem én vagyok, és ez direkt tetszik benne. :)))
(Amúgyí ma az alját megtatarozom, mert most látom, hogy a közepe elcsálésodott. Fotó később)

36évi írta...

Vio, kipróbáltam, amit Márta néninek írtál, nem működik. :(

Violini írta...

Érdekes, nekem nem csak a Zelnicénél működik, ide is így tettem be a képet tegnap...(?)

dióhéj írta...

szépséges...a verset kevésbé látom benne, talán mintha a levelek valamiféle táncba akarnának fonódni, de nem is számít, mert annyira tetszik, hogycsakna :)

btrudy írta...

Olyan érzésem van, mintha éppen meghajolna a tánc után.

Anatnas írta...

Csatlakozom Katafolthoz. Valóban kifejezőek a színei, a táncossága engem egy flamenco-táncos alap beállására emlkékeztet, amikor a kezeit a feje fölé emeli és arra vár, hogy elkezdődjön a zene és ez az elem tánc közben is többször visszatér.Nagyon jól megválasztott a háttér, mivel a flamenco - de más táncokban rejlő- hangulatváltozásokat is roppant jól érzékelteti.
Elkezdődik a tánc, nem tudjuk miről mesél nekünk a táncos.
Akár Salome 7fátyol tánca nárciszok előadásában:-)???