2010. január 22., péntek

Iván Kozirev és az új fürdőszobája



Kicsit kapkodósra sikerült ez a varrás, mivel még mindig a kórházban töltöm a délutánjaimat munka után.
Az volt a gondolatom, hogy ábrázolom az egyen lakótelep egy épületét, majd az ajtóval, amire kiírtam Ivan Kozirev nevét azt a tényt, hogy ez az Ő új lakása. Ezen belül pedig a nagy káddal a fürdőszobát, aminek annyira megörült. A habokat ezzel a borítékbéléssel tettem hangsúlyossá, a piros lábtörlő - nemezelve van, de nem az én munkám, a lányom készítette nekem - egyrészt a Szovjetuniót is jelképezi, másrészt próbáltam ráírni, hogy Munkáslakásépítő Szövetkezet, amely a lakást kiutalta.

11 megjegyzés:

Zelnice írta...

Trudi, ez a borítékbélés nagy ötlet! És itt is nagyon bejön a kollázstechnika, ahogy minden rajta van, de nem reálisan.

szizsu írta...

Nem látszik rajta a kapkodás, szerintem jól sikerült. Ügyes a lányod is, volt kitől tanulnia, és örülök, hogy velünk vagy.

Névtelen írta...

Nem mindent értek. Az ajtó három emelet magas, a kád kívül van az ajtó előtt, vagy Kozirev elvtársnak van belül a névtáblája.? A buborékfólia mint fürdővíz telitalálta.
Sajna nem tudom a blogodat megnézni, meg az Ildiét se, mert ha rákattanok, 30 példányban jön fel, és se megnézni, se görgetni nem tudom, se kilépni belőle.

Trudi írta...

Márta néni! Ez egy kollázs, nem törekedtem a méretarányosságra, csak szimbólikusan van hátul egy tömbház, közelítve az ajtó, negatív nézetben, a lényeg pedig a kád a kép előterében, plusz a lábtörlő. Elsőre ezt vázoltam fel, ez tűnt a legjobb megoldásnak, így maradt ilyen.

Szizsu köszönöm, a lányom nálam sokkal tehetségesebb, büszke is vagyok rá, nagyon jó dolgokat alkot most éppen nemezből.

Névtelen írta...

Értem. Pedig Violini bejegyzéséből rájöhettem volna.

dixike12 írta...

Lám mire jó ez a pöttyös csomagolóanyag, nagy ötlet!!Az egész kép jól van szerkesztve , mert igy minden benne van, a lakás a fürdő, tetszik

Polyák Ildikó írta...

A méretarányok, pontosabban aránytalanságok engem nem zavarnak, de valahogy az egészben nincsen kicsike összhang sem. Bocs, Trudi:(

Trudi írta...

Összhang?! Arra nem is törekedtem, ez csak egy felvázolt kollázs, ami a versről eszembe jutott, nekem ez Ivan Kozirev, ami a versből visszajött, igazán harmonikus képet erről nem is tudnék varrni. (Én is visszasírom az országokat...)

Zsuzsuci írta...

Egy darabig egyformán gondolkoztunk:)
Nekem tetszik ez a kollázs-ötlet. Nagyon passzol a vershez.

agibo írta...

A kollázs, mint technika, tetszik. Nekem is megfordult a fejemben.
Eddig gondolkodtam, mi zavar a képen. Lehet, hogy a kádhoz képest túl szabályosan odatett ajtó. Vagy nem is tudom...

Trudi írta...

Ez a jó ebben az egészben, hogy valakit zavar benne valami, de nekem egyre inkább így jó. Minden részletre tudok magyarázatot adni, hogy miért olyan, amilyen, de nem teszem... én ezt láttam benne és ez lett belőle.