2010. január 20., szerda

Xолодный - Tеплый




Ennyire felszabadultan és gyorsan egyik foltversnek sem estem neki eddig.Diákkoromban imádtam Majakovszkijt és igazán nem tartottam kommmunistának.
Csak azért sajnáltam,hogy Ildi választása épp erre a versére esett,mert olyan jó lett volna látni,miként varrunk nadrágba bújt felhőt :-D.
Persze,most sem az eredeti változatot varrtam meg végül.Nem tudok én rajzolni,na...
pedig jó lett volna teljesen felülnézetből ábrázolni.Igaz,hogy akkor a lépcsőzetes csempével gyűlt volna meg a bajom.Az pedig fontos volt,hogy a lépcsőzetességet belevigyem("a szemem kitörik, ha zegzugos verssoraira nézek",mondta róla Lenin).Érdekes módon ezen néhány napig törtem a fejem,pedig tizenéve naponta látom a megoldást:ilyen a csempénk a fürdőszobában.
Egyébként,mint mindig,rákerestem ilyesmi quiltekre a neten.Az egyetlen értékelhető
találat a bathroom quilt-re,bár eléggé befolyásolt, végképp meg is győzött arról, hagyjam a perspektívát másra,vállalva a valóságot,lapos leszek és naiv.
Szórakozni akarok,nem szenvedni!Tudjuk azért,ha máshonnan nem,Babitstól:ki nem akar szenvedni,kétszer szenved.Meglepő módon a kád fogott ki rajtam.Csak harmadszorra találtam el,a pont neki való anyaggal.Ez olyan sötétítőből kibontott vízlepergető anyag,amit eddig csak táskamerevítőnek használtam.Minden jó valami másra is...Reményeim szerint ettől igazán kádszerű lett.Vagy csak én lettem a végére kissé elfogult.Kommunista jelképet mindenképp akartam.Látva az előzőeket,örülök,hogy inkább mégis a vörös csillagot választottam.Hideget-meleget is mindjárt az elején akartam a csapokra,mire odaértem,jutott eszembe,hogy ezt talán inkább oroszul kellene.Innen a cím.Komfortérzetem még megkívánta,hogy belelopjak egy kis cikkcakkos tűzést,habár ez talán most nem is illik ide...
Nem lett egy nagy durranás,de igazán szerettem varrni.

14 megjegyzés:

Zsófi írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Névtelen írta...

A lépcsőzetes csempéről asszociálok a vers tördelésére is, de lehet, hogy a spórolós megoldás annak a jele, hogy azért még nem volt egészen Kánaán az a Kánaán

Polyák Ildikó írta...

Tetszik, mert ez is karikatúra-szerű. És nagyon benne van az élvezet:)

agibo írta...

A kevesebb néha több. Ez most igazán így van. Szerintem.

katafolt írta...

Ági,az a bajom ezzel a kevesebbel,hogy rendre tényleg kevesebb,mint amit eltervezek.Nem vagyok elég jó a fantáziámhoz :-D.
Az eddigi foltverseim mind egy szálig kompromisszumos megoldások,egyszer sem sikerült úgy és azt varrnom,amit és ahogy akartam,mégis élveztem ,csak picikét olyan,mintha más varrta volna,nem én.
Azt szoktam erre mondani,duzzogva:én nem is azt varrok,amit szeretnék,hanem amit tudok :-(.Persze,ez sem baj,ebben a projektben engem az összes együtt sokkal jobban érdekel,mint az én kevéske részem.
Most is már harmadszor kukkantok be,hol vannak a többiek ?!

Elizanikó írta...

Na ez igazi panel fürdőszoba. Ilyet képzeltem Ivánnak.

Mártamásé írta...

Nekem ez a fehérség a "cocialista "
lélek tisztaságát tükrözi. ;-)
A problémádban a magaméra ismerek, nálam is a megvalósítás mindig több körrel elmarad az ötlet mögött.

szizsu írta...

A vidámság van bennejó sok, jól sikerült.

Zelnice írta...

Látjátok, ezért nem fogtam bele a képzeletemben elsőre felmerült lendületes vonalakkal megrajzolt karikatúrának :-)
Én már eleve úgy képzelgek, hogy sejtem, hol vannak a határaim,és nem frusztrálom magam fölösleges kudarcokkal, jönnek azok maguktól is ;-)
Visszatérve a képre, naivan örül Iván, és ez a vers alaphangulata.

dixike12 írta...

Ez is tükrözi a fürdőszoba okozta vidámságot, és jól van megvarrva.

36évi írta...

Üdv a klubban.Már az országoknál is éreztem ezt a fajta szortást, de itt még jobban, hiszen skkal konkrétabb dolgot kapunk feladványnak.

Amúgyilag meg tök jó ez így, mindig rájön az ember, hogy ha odabiggyesztett volna még egy kis izét vagy izét, már sok lett volna.

Trudi írta...

Igazán jól megoldottad, több már nem is kell rá.

Zsuzsuci írta...

Jó! De egyre inkább foglalkoztat az a kérdés, vajon milyenek lehettek az akkori fürdőkádak? Ilyen lábasak vagy inkább szögletes beépatettek?Utánanéztetek?

katafolt írta...

Nézni néztem,de semmit nem találtam.
Az utóbbi a valószínűbb,csakhát ilyent könnyebb varrni.