2009. október 15., csütörtök

Márta néni szenvedelmes virágai.

Mióta Ildi feltette a kiírást a nárciszokhoz, ez a kép van a számítógépemen, hogy mindig lássam. Ezt akartam, és tele voltam elképzelésekkel. Hogy a víz tűkröződéshez hogy fogom az angelinát és a fátyolvetexet apróra vágva ráelegyíteni, és milyen szalaghímzés lesz, meg miket hogy fogok rábuherálni.


Aztán elkezdtem. Naná hogy a háttérnek megfelelő anyagomra nem lehetett szalaghímzést csinálni. De semmilyet se nagyon, mert nem akartam, hogy hullámos legyen, naná hogy az lett, akármit csináltam vele. Maradtam a rávasalásnál, tűzéssel. A fények meg megintcsak nem olyanok lettek, csak éppen hogy valamilyenek, hát buheráltam egy kis csillámport pótléknak. Már csak abban reménykedtem, hogy fotózásnál majd egy kis napfény. Nem. Szél lett, napfény nem. Hát így a kényelmi zónámat nem feszegette, de a kudarctűrő képességemet nagyon.-

13 megjegyzés:

katafolt írta...

Hogy a manóba csinálod,hogy egyből látni,ezt te varrtad ?!

36évi írta...

Igaazad van Kata, ez tényleg rögtön látszik. :)
Márta néni, ne csüggedj, én ezt (majdnem) minden előzőben végigcsináltam, adtam lejjebb és lejjebb és lejjebb...
Nekem bejön a végeredmény. Két dolgot nem értek:
1. Miért nem lehet kinagyítani? Nagyon megnézném közelről...
2. Hogyan alakult át a fekvő állóvá?

Névtelen írta...

Gondolom azért nem lehet kinagyítani, mert túl nagy képfelbontással csináltam, és kicsire kissebbítettem
Azért lett fekvő, mert akkor már annyira utáltam, hogy örültem minél gyorsabban legyen kész. Így volt kiseb munka.

Mártamásé írta...

Jó kis kép ez, én is csak azt sajnáltam, hogy nem maradt fekvő.
No , azért megtartjuk. ;-))

szizsu írta...

A hangulata meg van, és egyáltalán nem kellene utálni!

agibo írta...

A nagyítást én is hiányolom. Úúúgy megnéztem volna öltésről, öltésre. Nekem tetszik, hogy álló.

Polyák Ildikó írta...

Igen, igen, Mártanénis, vitathatatlanul: talán mindegyik képeden van ilyen eges-csillogós darab. Ezért aztán az ég fontosabbnak is tűnik, mint a virágok.
Nagyíthatót kérünk szépen!

dixike12 írta...

Miért baj ha álló?? Jó ez a kép Mártanénis.A selyemre szalaghimzést lehet csinálni, ha alávasalunk vetexet, kipróbáltam.

Zelnice írta...

A nagyítással az lehet a gond, h. a kép betöltésekor a középre rendezéet választottad,nem? Ha a semelyiket pipálod, és utólag jelölöd ki a képet egy jobb egérgombklikkeléssel és utána a felső ikonsorból ráklikkelsz a középre rendezésre, akkor középen lesz de nagyítható marad.
Amúgy igen, nagyon Mártanénis, és nekem is tetszik (bár én a csillogó anyagokért nem vagyok oda,de ez az én bajom :-)
Ha konkrét fotót akar az ember megvalósítani, szerintem könnyen jár így az ember hogy csalódik.

Eleva írta...

Nem tudom, mi baj van a gépemmel, de nem jelent meg csak az ihletes képed. Szizsué úgyszintén nem látható nálam. Pedig nagyon megnézném! Talán ha teszel fel újat, ahogy kérték a lányok..

Elizanikó írta...

Ismerős az érzés Márta néni . Bennem még mindig ott motoszkál a Plitvicei tavak megvarrása. Nagyon rá voltam én is hangolódva, fejben megvarrva tökéletes volt, de amikor anyagosodnia kellett, akkor egyik sem adta azt a hatást, amit én akartam látni.
Szerintem ez a képed majdnem jó lett. Ezzel nem azt mondom, hogy rossz, csak, valami még hiányzik ahhoz, hogy a tőled szokottat hozza.Szerintem is egy vetexes fixálás jót tett volna a háttérnek.

dióhéj írta...

a virágok és a kompozíció nagyon jó, olyan klasszul bele lehet helyezkedni a fotós perspektívájába és ezt varrásban megvalósítani nem kis dolog

Trudi írta...

Nagyon jól visszaadja a képet, nincs vele semmi baj, csak azt nem tudom, hogy miért olyan X alakú az a csillámlós rész ott fenn?