2009. október 15., csütörtök

Tóparti látomás

Nem a konkrét virágot mintáztam meg. Végig a visszaemlékezés volt bennem, egy hangulatra, egy agyamba égett képre. Valahogy az éjszakát is bele akartam vinni, mert ez a kép bennem valahogy éjszakai volt. Próbáltam elszakadni a realizmustól, egyszer (talán Thaiföldi munkámnál) írta Ildi, hogy absztraktnak túl reális, realistának túl absztrakt.
Nem tudom, sikerült-e.




A techika a nálam szokásos, ragasztófátylas összeillesztés - most tűzés nélkül.
Barna organza került rá (lehet, hogy a narancs mégis jobb lett volna.....). Lehet, hogy a keret is lehetett volna kisebb.

Fotót majd még napfénynél is próbálok.

9 megjegyzés:

agibo írta...

Ez a technika pontosan passzol a témához. Szerintem jobb, hogy nem narancs színű az organza, mert így sejtelmesebb.

Polyák Ildikó írta...

Ez tényleg absztrakt, és tetszik is. Az organza színét a fénykép alapján nem tudom eldönteni. Az én tűzőmániás lelkemnek hiányzik egy kis tűzés:)

dixike12 írta...

Absztrakt, érdekes, de valami kis virágféle a kettő közül nekem hiányzik.

katafolt írta...

Ez olyan letisztult !Hiányolom én is a tűzést,de meg tudlak érteni.Ha én varrom ezt,biztosan nem tűztem volna le,mert ez a hatás,ami most van,nem élte volna túl a steppelést.

Zelnice írta...

Nekem is bejön a barna organza, a narancs agyoncsapta volna az éjszakai fílinget.
Mindíííg a sárga útóóóóóóón... :-)

Eleva írta...

Mennyiféle megoldás..és jól passzol a vershez.
A kerettel kapcsolatban egy véleményen vagyunk.

36évi írta...

Az ötlet szuper, a szaggatott megoldás is, nekem valahogy a szaténszalag lóg ki a sorból. Talán azért, mert azon van tűzés, és így felborítja a tematikát.

Trudi írta...

Talán egy kis tűzés kellett volna rá még, amúgy tetszik, hogy ilyen absztrakt. Ezt legalább értem, nem úgy mint némely modern festményt.

dióhéj írta...

jó lett ez nagyon, virágok ugyan nincsenek rajta, de olyan jól visszaadja azt a látomásszerű révületet, amit a vers megénekel, ügyes