2009. december 1., kedd

Kétkarodban - Elizanikó




Ebben a fordulóban nem éreztem azt a feszültséget ( néha már-már pánikot) , mint az elmúlt fordulók némelyikében. ( ide veszem a Kultúraquiltes fordulókat is) Ez valószínűleg annak köszönhető, hogy amikor olvastam a verset, kb 1-2 nappal később leltem rá 2 képre is, amiket pont megfelelőnek találtam. Biztos voltam benne, hogy ezek közül az egyiket fogom felhasználni. Ezek hímzésmintafájlok:



Mind a kettő nagyon tetszett, de dönteni kellett.

Ez úgy működik- ha valaki nem tudná -, hogy rátöltöm a gépre, és az kivarrja nekem.Miután előkészítettem a textilt a műveletre. Varrás közben a megfelelő cérnát cserélgetem a megfelelő időben.
De ez így nagyon kényelmes megoldás lett volna. Miután kihímeztem a mintát egy textilre, akkor leterítettem egy barnás-zöldes festett anyagommal, fogtam az antracit Shiva krétámat, és elkezdtem satírozni, hogy a hímzés domborulata átmásolódjon a textilemre. Ezért is döntöttem ez mellett a kép mellett, mert a technika ezzel volt megoldható. Így már volt belőle 2 példányom : egy hímzett, és egy Shiva krétával satírozott. A hímzettet eltettem, majd használom valamihez, továbbiakban a krétázottat használtam.

Még mindig túl egyszerűnek tartottam, és úgy éreztem valami még hiányzik róla. Bele akartam vinni a képbe azt is, hogy itt nem egy felhőtlen szerelemről van szó.
A két alak körül húzogattam még vonalakat , meg satírozgattam is egy kicsikét. Ezek jelképezik a körülöttük lévő komor világot.
Ezután megtűztem. A sok matatástól lejött a shíva kréta fényessége, ezért utána újra kentem még rá egy kis pasztát. Ettől lettek a vonalak kicsit fénylőek.

10 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ezek az egyszerű vonalak nagyon előhozzák a lényeget. A másik kép is de jó lett volna. Nálunk a városban van egy köztéri szobor ugyanez, a gyerekeknek mikor kicsik voltak, azon magyaráztam el a szerelemet.

36évi írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
36évi írta...

Nagyon jó az egész egyben, főleg a színe, meg ez a sívázás tetszik, nekem egy nagyon pöttynyit szexuális.

Azt meg külön bírom, hogy megint előjött valami új, az átsatírozás. Fifikás vagy! :)))

Mártamásé írta...

Kevésből sokat esete. :-)

Polyák Ildikó írta...

Tetszik. Nagyon tetszik, Anikó. Egyszerű, de nagyszerű.

katafolt írta...

Nagyon érdekes,s ha csak a képet látom,elsőre azt hiszem,az Agiboé :-)

Zelnice írta...

Igen, nekem is előjön Agibo tangós képe, de talán csak az összefonódó alakok és a sziluettes megoldás miatt. Mi mindenre jó egy hímzőgép :-) Jó hogy tovább bolondítottad a gépi verziót.

agibo írta...

Nekem is tánc jutott eszembe a képről. Egy erotikus tánc.
A technikája nagyon tetszik. Alig várom, hogy megtapogassam.

szizsu írta...

Ölelés a javából! Nekem teljesen új a technika, de tetszik.

dixike12 írta...

Nem tudok már mit mondani mert mindenkié nagyon tetszik, a kivitelezés , a forma szép.